-

Hvil® understøtter 3-årigt søvnprojekt

Af Mieke van Leeuwen

Søvnprojektet vil undersøge, hvordan én times mere søvn kan bidrage til bedre trivsel og indlæring hos eleverne.

Søvnprojektet vil undersøge, hvordan én times mere søvn kan bidrage til bedre trivsel og indlæring hos eleverne.

Her kan Hvil® være med at give datamæssig indblik i, hvordan eleverne sover, og hvordan en times mere søvn påvirker dem i løbet af dagen.

Teenagere har et større søvnbehov

I forbindelse med skolestart har der været et øget fokus på vigtigheden af søvn blandt teenagere for at skabe bedre trivsel og indlæring. 

Forskning viser, at teenagere biologisk igennem et skift i deres døgnrytme, der svarer til et B-menneskes. Det betyder, at teenagere typisk fungerer bedst senere på dagen og i aftentimerne, hvor deres forældre måske synes, at det er på tide at gå i seng. 

Lægger man sig, som 18-årig, i sengen klokken 22, kan det altså tage et par timer, før man falder i søvn, fordi ens hjerne ikke er træt endnu. Med andre ord bliver teenagere trættere senere end os andre, hvilket medfører at de har stor gavn af at sove en time mere om morgenen. 

Er du nysgerrig på et samarbejde med Hvil®?

Hvil® er en løsning der kan bruges af organisationer, der ønsker at hjælpe deres elever, medarbejdere, patienter eller borgere til bedre og mere søvn. 

Vil du vide, hvordan din organisation kan bruge Hvil® til at identificere, evaluere eller forankre jeres søvnprojekt, så kontakt os på info@hvil.dk.

Har du lyst til at vide mere projektet? 

Zetland går i dybden med bevægelsen om at få indrette skolelivet efter de unges behov, og hvilken indflydelse det kan have på elevernes trivsel, indlæring og i sidste ende deres faglige niveau samt karaktergennemsnit. Har du Zetland kan du læse eller lytte til artiklen ved at klikke her.

DR har skrevet en artikel, der forklarer intentionen bag søvnprojektet på Th. Langs Skole og, hvordan eleverne på True North Efterskole allerede har oplevet positive effekter af, at skoledagen starter kl. 10:00. Læs mere ved at klikke her.

P1 Morgen fokuserer på søvnprojektet ved at inddrage eleverne selv. I indslaget taler de om, hvordan det at sove længere er mere hensigtsmæssigt for teenagere, end blot at gå tidligere i seng. Klik her for at høre indslaget.